Mitt 2009

Då har ännu ett år passerat, ett år äldre, ett år mognare, (typ) ett års mer erfarenheter och kunskaper. 2009 har varit ett bra år och ett tråkigt år. Trevligt, kul, fantastiskt, galet, konstigt, hemkst, ledssamt. Det är väl så livet är. Uppochner. Oförutsägbart. För ett år sedan hade ingen av oss en aning om hur året skulle se ut. Nu vet vi, och året har gått fort. Riktigt fort, mycket som har hänt både på gott och ont. Ändå känns det som en evighet sedan vi befann oss här för ett år sedan. Men det känns liksom som att vi kan gå vidare in i 2010 nu. Ett nytt år, Ett år som också kommer bli fartfyllt och händelserikt. Året vi går ut Fagrabäck, slutar grundskolan och börjar gymnasiet. Vi har nationella prov i vår tillsammans med gymnasievalet. vem tusan vet vart vi är om ett år eller vilka vi umgås med. Vilka kommer man fortsätta umgås med och vilka kommer kontakten med försvinna ? I skrivande stund vet jag knappt vad jag ska välja till gymnaiset, Har två allternativ och jag vet likförbaskat att jag kommer sitta där sista kvällen helt frustrerad och galen i panik över vad som är bäst, vad jag borde välja och hurvida man klarar det eller inte. Men det är väl också en del av det hela, något man måste göra för att kunna komma vidare.

Jag är glad för allt jag har upplevt under 2009. Har haft massa roliga stunder med mina allra bästa vänner, gjort en massa resor och sett så mycket. På den punkten hoppas jag 2010 blir minst lika bra.





Åkte till Tallinn via Stockholm med släkten. En present från oss med kusiner till farmor och farfars födelsedag. Tåget upp till stockholm med kusinerna och farmor och farfar. Uppe i stockholm mötte vi upp fler kusiner och tog båten till Tallinn. Hade ett par mysiga, trevliga, roliga glada dagar där! Vi shoppade lite, Åkte buss runt stan i ösregnet,  en guidad rundtur med buss. Båtresan..ffs! thihi en anning Udda, heelt galet vad det finns för människor! jennie, carro Vickan Frida, Sofie Och Henrik såklart ;) Bästa kusinerna ever ;)
Var i Göteborg och besökte Liseberg med vännerna i början på Juni. Vi ville dit, Minns ni hur fast beslutna vi var att stå i den där galna kön även om So-läraren var minst sagt skeptiskt? Längst fram hamnade vi..Lagom mosade men biljetterna hade vi ;)
Jag och Sanna följde med till Beccas stuga utanför Småland någonstans utanför är lite osäker på exakt lokation! Där firade vi midsommar i ösregnet, bodde i tält utanför huset och rodde båt till en liten ö när det regnade (om inte jag minns helt fel så åskade det lite också) Vi sattpå ön och fikade, Och åkte till baka. Djävulsturen med båten. vet inte huur lång tid det tog, haha! notera: Vi band fast båten helt själva..*nöjd*
Husvagnssemester uppåt Dalarna och Vansbro! Mamma simmade vansbrosimmet och vi hängde på. Ska aldrig besöka skithålan mer. Fick bo på en grusplan med en toa..I två nätter..Det ösregnade..vi hade ingen ström. Inga affärer..Fattar inte hur det kan vara att lkeva där.Seriöst det låg mitt ute i ingenstans...Bra att alla har möjligheten att bo vad dem vill. Men är man rastlös och van vid en normalstor stad så är man! Var borta ungefär tio dar, semestern avslutades med en tur på Ullared...♥
Stockholm med familjen, Vi tog bilen till stockholm ett par dagar och turistade sönder. Fotograferade, besökte slottet, Kaknästornet, Shoppade, fikade, vandrade runt i olika stadsdelar. Åkte tunnelbana och Buss en massa. Massa kul i en storstad helt enkelt!
Konfirmationsresa till Gotland. Tre fyra dar på Gotland med kyrkan, Fint väder, trevligt sällskap, Besök i kyrkor, Visby och lite annat smått och gott! Riktigt kul!

2009 har även varit ett bra Bok & Film år! Har läst ett par av de bästa böckerna på länge. De började med fantastiska Twilight serien.  Var lite tveksam till att läsa dem efter att ha sett filmen som var sådär! Men när jag väl kom till skott så insåg jag att boken eller böckerna om man ska vara noga var helt fantastiska. En Shopaholics bekännelser serien blev en hit detta året.  Kristin Hannah har gått och blivit en av mina favoritförfattare under året efter att ha läst hennes " fireFly lane" eller vad som än händer. Nu i lutet av året är det Stieg Larsson som har tagit mig med storm. Herregud vilka böcker och vilka filmer! har nyligen börjat läsa tredje och sista boken efter att ha sett filmen. En av Sveriges enligt mig på läbge bästa böcker och filmer..!



Har fått min vackra dator Bella i konfirmations/födelsedagspresent. Oh så många timmar vi spenderat ihop.. gaalet!
Har fått nya tapeter, En jättefin lila medaljong tapet som det så fint kallas. Som fondvägg då såklart ;) Ett skirvbord har jag ärvt från min farfars faster köpt en ny lampa! stortrivs!

Sedan får vi inte glömma att 2009 var året då jag började blogga, Har hållt igång nu i snart mer än sju månader. Tycker det är riktigt roligt. Man kan väl säga att jag har bytt ut bloggandet med träning. Haha! Måste verkligen ta tag i att göra något snart. Jag och Becca simmade som två små idioter hela åttan. Fattar fortfarande inte hur vi orkade och hur vi hade tid. Någon som har något kul träningstips? Iof cyklar jag överallt..Så det funkar ju liite men det skulle uppskattas att kunna gå typ uppför ett trappa snabbt utan att bli helt..trött..

Jag tror och hoppas att 2010 blir ett bra år! Att börja sista terminen på Fagrabäck känns blandat. På ett sätt känner jag mig färdig med grundskolan. Liksom redo att välja själv, fler valmöjligheter! På ett sätt känns det så skönt tt slippa behöva göra val. Att veta precis vart man tar vägen och vad man ska göra efter sommaren. Vilka man kommer att träffa varje dag och veta att dem är där. Men jag ser iaf fram emot gymnasiet och jag hoppas att det kommer bli riktigt lyckat och kul och jag vill och hoppas så mycket att de jag umgås med nu kommer att behöva dras med mej i fleera år till! Innan jag blir alltför Sentimental..Så vill jag bara säga Tack och Hejdå till 2009, Tack och hejdå till det första decenniet på 2000-talet!

Ha ett riktigt bra 2010  Allihopa och ta hand om er så mycket. ♥


Sista dagarna av 2009

Hej igen,

Sen kväll, början på natten nu. Har varit hemma hos Becca ikväll tillsammans med Sara,Sanna, Amanda och Becca då. Hade jättetrevligt, Sjöng Lips ( Xbox:s motsvarande Singstar), Flummade runt, Spelade musik, Såg klart Ondskan, gick promenad och tog ett par foton som förmodligen är sekretessbelaggda flera år framöver!

Var i Kalmar igår. Besökte både mormor, gammelmormor och min morfars mamma. Besökte IKEA och sprang en runda på stan. På IKEA inhandlade jag nya gardiner och en  cool lampamed ett snöre som man drar i för att tända.( höjden av coolhet ju)

Idag var jag nere på stan, Hittade en tröja som jag invdigde ikväll.Trevligt med lite nya kläder. Har läst lite i min bok som börjar gå mot upplösningen Gaah så spännande. Vi kan ju låtsas som att jag inte sett filmen och vet hur det slutar. Köpte även trean som jag snart ska kasta mig in i!

Ahja, Nu ska jag avsluta detta inlägget och göra något viktigare..typ som att rensa bland "mina bilder" Har en jäkla massaskräp bilder där. Undrar vart vissa kommer ifrån..hmm...

Imorgon ska jag åka iväg och leta efter en spegel! Har jag tur kanske jag kan hitta en snygg Second Hand, vem vet  :)


 


Annandag Jul

Hej!

Har spenderat stor del av denna dagen med attläsa. Läser flickan som lekte med elden. Blev helt fångad av filmen. Men vet ni? Boken är bättre. Trodde faktiskt inte dte med tanke på vad jag tyckte om ettan. En riktig sträckläsarbok.




Nu är kusinerna och farmor och farfar här, Ska springa iväg och äta!

Pussss<3


24 December, GOD JUL!

God Jul allihopa som firar jul idag.  Har precis slagit in lite julklappar bestående av Muffins..Den där idén kändes bättre för ett par dagar sen. Men äh formarna är ju fina. (A) Om en stund ska vi åka bort till farmor och farfar och äta mat. Blir väl dopp i grytan. Men farmor ringde innan och erbjöd sig att göra makaroner! woho,  Julbord på kvällen massa fika, Jultomten kommer väl förhoppningsvis. Iår är det ju även en massa snö ute. Mycket mysigt för en gångs skull eller vad säger ni?

God Jul till er allihopa, Ta hand om er idag Så hörs vi :)

Flickan som lekte med elden!

Tihi, Har ikväll sett "Flickan somlekte med elden," Sett både ettan och trean och nudå tvåan. Alltså s-h-i-t vilka filmer. Helt sjukt att Sverige har producerat sånna här filmer. Galet bra, välgjorda, spännande. Självklart fattar jag också att filmerna bygger på böckerna. Började läsa ettan..Om sanningen ska fram orkade jag inte ens läsa klart den just för att den var så jobbig att läsa. Tydligen ska boken bli bättre en bit in i boken.Kom nog aldrig dit.. Näe Alltså grymt, helt lyrsik just nu..Och då är det ändå julafton. Gah måste få tag i boken nu och läsaläsaläsa..

Och förresten!

GOD JUL ALLIHOPA  ♥


Cool tomte va? Hittad på Google..
har förövrigt en tomeaffärsidé..Kanske ska ta och presentera den noggrannare imorgon...


23 December - Uppesittarkväll!

Hallå,

23 December idag då, Sista dagen innan julafton. Har varit nere på stan idag och införskaffat lite julklappar. Värst vilken tiid jag tar på mej. Har varit nere nu både i Fredgas, Söndags, Måndags, Tisdags och idag då. Men nuså! Ikväll ska jag väl se lite på teve, äta julgodis och allmänt mysa lite. Imorgon blir det julfirande hos f&f. Mycket trevligt får vi hoppas.

Har ju även hunnit med att baka Ischoklad som jag nyss smakade. riktigt god (Y)

Vi hörs snart igen. Ha nu en riktigt trevlig Kväll I kväll!



Dagen för dagen före!

HejSvejs

Hur är det med er allihopa? ( Ni förstår att detta är en antydan till kommentarer va..? ;) Har även idag rusat runt på stan.Dock inte lika hysterisk. Det måste vart mindre folk idag, smarta människor som redan är färdiga med julshoppandet. Jag är färdig nu, nästan. Nästa år (!) Ska jag förbereda mig bättre..Måste nog lova mig själv det. I eftermiddag har jag lagat pannkakor och pyntat julgranen. Blev förvånandsvärt tjusig iår. Inget kraffs bestående av hundra år gamla smällkarameller. Någon ville nog inte ha med dem iår helt enkelt ;)

    

Snart Jul nu ju!
Så Stora feta julkramar till er Alla! 

Puss♥
 


20 December,

Hejsan

20 december idag, Fyra dagar kvar tills julafton.Men det har väl ni smarton redan räknat ut ;) Var nere en runda på stan med Frida, När vi skulle hem gick bussen inte förrän någon timme senare. Fick gå hela vägen hem. Höll på att frysa sönder, köpte lite godis på rondellen. Höll ett krampaktigt grepp om godispåsen hela vägen. Inte ett steg utan den...

Ikväll har det bakats tårta och muffins, Mamma fyller år imorgon och det måste väl firas på ett eller annat sätt..Ser nu att jag har choklad över hela tröjan.  Vissa av oss kan ju bara inte baka utan förkläde..^^ Blev iaf mkt fina kakor!




Vill haaa kakoor!


The Day after..

Hey!

Känner mig helt slö idag, Vaknade hos Becca vid halv tolv tiden idag. Var rätt pigg då.Nu känner jag mig som sagt trött och tung i huvet. Var en himla trevlig kväll igår. Blir nästan flummig av att tänka på det. Började kolla lite på Ondskan. Har inte sett den innan men den verkade riktigt bra..och grym såklart. Hann även med en hel del annat, precis när vi nästan fått tyst på vissa pratande människor och var såhär nära att somna går Beccas billarm igång..Konstigt.

Gick en promenad på förmiddagen, frisk luft ftw. De timmarna som gått sen jag kom hem har verkligen varit totalt trötta. måste nog städa..om ett tag eller så.

Vi hörs!♥

Lov!

Äntligen är det Loov!

Hade avslutningen idag, Lite tråktal i musiksalen, lite fin sång, fika och betygsutdelning! Mycket trevligt ;)
Nu väntar tre veckors frihet, kanske dags att verkligen börja sortera och bestämma vad det blir för gymnasieval nu. Jaja, TRE veckors ledighet, verkligen rätt tidpunkt nu, tror inte enbart jag tycker det. Allt kan vänta så länge, Föörst lite ledighet! Blir exalterad av att tänka på det!

Har inlett eftermiddagen med att baka Chokladbollar till mitt dagliga eftermiddagsfika ;)

Ska till Becca med Sanna och Amanda Ikväll, stannar över tills imorgon. Det kommer sannerligen bli grymt..skitskoj!

På Återseende mina vänner ♥


Slut på höstterminens lektioner,

Känns som en liten seger. Har enbart en So-lektion på morgonen innan avslutningen imorgon, (Y) Hade både inställd Franska, Engelska och svenska idag. Galet trevligt, Matten var så kort så vi kunde komma överrens med läraren om att skippa den såhär dagen innan lovet. Frågan är bara hurvida man ska ge sig ut i kylan (flera minusgrader idag) och ta sig tillbaka till skolan för att se på Julkul. Det brukar vara rätt trevligt och många duktiga elever som uppträder.

Ahja, Nu får vi ser vad jag roar mej med idag! Vi hörs ;) Ha en trevlig torsdag allihopa.

16 December,

Hej, tänkte säga godnatt för jag är så trött men Here w go.

Julbord på skolan idag, Vi i Fam fick hjälpa till med den ena och det andra, duka, serva, plocka undan och vika servetter. Det var trevligt och jag hade på mig en supersöt kjol jag lånat av Becca, :) Skolan denna veckan är heelt slapp, händer ingenting och folk kommer och går lite som man vill typ. Imorgon är sista "riktiga" (om den nu bliir så riktigt dvs) dagen innan lovet!! Det gillar vi (Y)

Såg klart "Män som hatar kvinnor" filmen igår. Ih va slutet var bra, grymt jue! Har sett trean på film också Ska ta och läsa Flickan som lekte med elden nu på jullovet hoppas jag :) Vad har ni andra för trevliga lovplaner nu då?

äh, ska fortsätta och fixa med min lista på Spotify och sen längta tills klockan blir tillräcklgit mkt för att man ska kunna lämna datan eller teven för att sova ;) haha


14 December

Hallå,

Klockan börjar "redan" bli mkt och jag funderar starkt på att sova alldeles snart, Skolan sista veckan nu innan lovet är i stort sätt meningslöst..Såg på film alla lektioner idag utan om..För där var Matteläraren en kvart sen så vi räknade "effektiv" matte i sisådär tjugo minuter..Ahja, det funkar och är mysigt iaf :)

Efter skolan
cyklade jag och Sanna hem hit, vi gjorde chokladmjölk med riktigchooklad, blev kanongott! Såg också en film och hoppade runt på facebook, hann även med att granska våra gamlabilddagböcker..nästan plågsamt och pinsamt att se på..Men för minnesvärt för att ta bort ;)

Imorgon blir det väl skola och se ännu mera film...hehe


Lucia

13:e December idag, Lucia. Hoppas ni ialla får en fin och mysig Lucia med både luciatåg och lussebullar. Ja, eller så klarar ni er utan ockcså :)

Puss&Kram


Nu är det jul igen

Hej!

Lucian igår gick fint, förutom lite felsång här och där..Bortsett från det så,! 12 December idag, Halvvägs till Julafton.. Vart tog December vägen..?

Nu på förmiddagen har jag bakat pepparkakor med lillebrodern min! begååvat,



Ikväll kommer förmodligen Sanna och Becca hit och myser! Ser kanske en film och ääääter goodiiis! eller något annat smaskigt,...♥


Luciaförberedelser...

Innan när jag skulle stryka mitt Lucialinne så stänkte det ut vatten..Så det blev en fläck på typ hela linnet..-_- aja,bara in med att i tvättmaskinen.Har precis hängt upp det och ska sova nu. Numera ser det alltså ut som att Jesus hänger på vårt tvättställ i källaren....


Plugget för höstterminen innan jul är nu officiellt över...

Hade kemiproovet idag, Nu är det inga mer läxor (vad jag vet) innan vi går på jullov nästa vecka. Idag fick vi tillochmed sluta en timme tidigare, deni!

Pianolektionen ikväll är inställd, ska alltså bara skaffa ett Lucialinne tills imorgon och så så se på lillebrors luciatåg uppe på min gamla skola. Så mysigt :)

Hoppas ni andra får en trevlig eftermiddag/kväll Puss ♥

Kemiplugg...

Hej allihopa..

Sitter och pluggar Kemi.Såg just gårdagens avsnitt av Desperata hemmafruar. Att plugga kemi kvällen innan provet suger stenhårt.Speciellt när man knappt vet vilken skit man ska kunna.Men det går förhoppningsvis ;)
           
Ska prata med Anders, Studie och yrkesvägledaren imorgon. Blir spännande att få höra lite.Kan man ju tänka på loovet som förövrigt är här snart, härligt ;P

Tillbaka till ah..kan väl knappt säga att jag pluggar egentligen..men tillbax till vart jag nu var x(

7 December

Hallå igen,

7 December idag. Två dagar till min namnsdag (viktigt!) ;) Luciaövningarna i skolan rullar på. Riktigt roligt. Måste leta upp en nattskjorta som musikläraren så fint kallar det. Kommer lätt bli ett av de bästa tågen ever! hehe

Har pluggat lite kemi och engelska i eftermiddag med Becca och Philip.Äntligen kommit igång med det. Längtar redan efter helg.Helg helg helg!

Har lite plugg kvar i skolan nu innan det blir lov. När det är undanfixat så är det jul. Terminen har gått sjukligt fort och jag kan inte fatta att vi har gått 2 och ett halvår på Fagrabäck..5/6 terminer..Nu återstår drygt 1...termin..fylld av ångest inför gymnasiet och nationellaproven. vill fortsätta gå i samma klass som mina älskade vänner länge till...

Ska fika nu..Vii hörs ♥

Hos Jossan

Sitter hemma hos Jossan och hennes familj i en lite håla i skogen..en Djuuup håla. Men det är mysigt Vi har tittat på en massa ..massa (!) greklandsbilder. Vi har även hunnit baka lite julgodis och datanördat. Nu flummar vi mest runt på datorn. Kalas det också ju!


tpt...även kännt som "tänder på tork" Iiinte kul. Man kan inte hjälpa att man har en utstickande överkäke...-_-

Jossan har en massa snygga bildar! Vad säger ni om dessa från i somras, Karl-Oskar helgen? ;)

Puss ♥


4:e December,

Visade upp våra danser på idrotten idag. VI dansade till Thriller, Gick kanoon! skönt att ha det över, Har lite plugg att göra i helgen..Prov nästa vecka.

I helgen ska hela familjen till eneryda och spendera natten med Kreta-människorna :) trevligt trevligt !

Hm..Tror jag ska fortsätta med en liten mini-kreta film jag håller på med för imorgon. Får se ifall jag blir klar!

Puss♥

Pladder...

Sitter och panikpluggar religion. Gick kanon fint med Becca. Men nu blir jag stressad över att blanda ihop dom gamla gubbarna till profeterna med varandra. Svårt att reda ut vem som gjorde vad för varje religion och vad han hade för betydelse där och där. Blir förvirrad..  Äh annars får man väl ta till något eget. Hur man själv tolkar religion..och Muhammed..eller något,

Brandlarmet gick  också idag för alla som är intresserade. Inga brinnande toaletter elelr liknande. Bara ett förmodligen vanlig tattigt knapptryckande av någon dumstridig elev som inte fattar bättre.

December nu ju också! Gud vad tiden går..Alltså imorgon är det 4:e december. Helt sjukt. Känner bara stress stress stress.. heelt totalt stress. Man blir uppstressad av llt istället för lugn och nervarvad som man känner att man borde bli av allt mys och tankar om julen. Äh EN vecka tills betygen sätts. EN vecka som man behöver känns stress. EN vecka. Blir lite gladare av att känna så. Okej EN viktig vecka kanske. Ett kemiprov, Ett HK-betyg som man kanske får veta. En svenska text inlämning. Lite annat smått skit. Och sen mina vänner. Peace och skumtomtar (Y) Måste dok säga att det ändå känns skönt. Försent att ändra något nu, Försent (förmodligen) att höja sig,eller sänka sig ( förmodligen igen) Visst vad som helst kan hända. Men så är det väl alltid antar jag..på gott och ont..

Var förövrigt hos tandläkaren igår. Har problem med att käken liksom knäpper, och "hoppar" fram och tillbax ur led. Mycket konstigt. Han rekomenderade mig att tugga mindre tuggummi och inte bita på naglarna (hur nu tusan det ska hjälpa) Varför sitter jag då och tuggar tuggummi nu. Alltså jag känner mig delvis hyper, har problem med att sitta still... ramlade seriöst ur sängen innan när B var här. Vet inte vad som hände ett tag. Gjorde en okontrollerad kullebytta eller något..

Ska seriöst sluta skriva nu, Förmodligen bryr sig ingen ändå. Men jag tkr det är kul att skriva., spara och läsa tillbaka.  :) Så Cred till er som orkade med texten (Y) Ni som inte gjorde det kmr ju inte hit å jag behöver väl inte säga bra jobbat som försökte Antar jag! ;) haha.


Ny Design!

hejsvejs,

Ser ni något nytt? haha. Amanda hade en design som jag tkr är grymt snygg. Älskar färgerna nu till vintern och teckensnittet. Tack så jätte mycket Amanda ♥

har i eftermiddag spelat piano och pluggat med Becca. Bara en massa plugg nuförtiden... Har både So och biologi förhör imorgon. Läskigt värre...Men det får gå som det går. Orkar inte bry mej. Jag är nöjd med vadsomhelst utom ett ig.

Så nu sitter jag bara och dricker lite kaffe och läser lite bloggar samt lyssnar på musik. Fick även tillbax mitt sjukt deprimerande matteprov..Seriöst jag har nog aldrig presterat så dålig på ett prov eller framförallt matteprov. Inte just betyget för Vg är bra. Det är bara felen. Dem jäkla felen. Så fruktansvärt onödiga skitfel, Miniräknarfel och små grejer ni vet. Inte egentligen om hur man lköser uppgiften -_- Trött man bir på skolan. Jullov om två veckor. En vecka kvar tills betygen sätts. En vecka kvar till Lucia och imorgon är det Äntligen fredag! Även om veckan har gått snabbt så uppskattas fredagar. Äntligen lite rum för att sova, äta och såklart plugga ordentligt...När man säger så är det illa..^^

Ha en bra kväll och en trevlig helg så höörs vi! ♥

 

Återigen Tack så jätte mkt Amanda :)♥


Luftslottet som sprängdes

Hej,

Nyss ätt lite mat, ska strax cykla ner till stan och se Stieg larssons " luftslottet som sprängdes ". Vi började se "Män som hatar kvinnor, ettan hos sara i måndags, Så jag hoppas att jag förstå något någorlunda bra även om jag missat en och en halv film,



Vi hörs, Puss ♥


RSS 2.0